Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Egna anteckningar: Nu är det liv och rörelse under dagarna (och ibland på nätterna också). Jag känner att den lill* där inne också har vakna och vilande perioder.
Att äta järn varje dag har fungerat bra. Jag är mycket piggare och maten börjar smaka bättre. Jag är till och med sugen på saker ibland. Tänk att allt hängde ihop och att det fanns en så enkel lösning!
Småblödningarna och sammandragningarna jag hade i slutet på förra veckan har gett med sig och nu börjar jag slappna av igen. Kort sagt – jag mår riktigt bra och börjar verkligen se fram emot att den lill* ska komma ut! Vi pratar mycket om babynamn och är inte riktigt överens ännu… alla tre ska ju få säga sitt. 🙂

En reaktion på ”Vecka 23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s