Yngst + äldst = bäst !?

Häromdagen läste jag en artikel i Aftonbladet där man hävdar att om man som jag är yngst i en syskonskara fungerar bäst ihop med en partner som är äldst i av sina syskon. Precis som J… det måste ju vara därför vi passar så bra ihop, ha ha.

I artikeln står bland annat: ”En förstfödd passar ofta ihop med någon som vuxit upp som yngst i syskonskaran. Detta beror helt enkelt på att äldsta syskonet ofta är en välorganiserad och omhändertagande person, medan familjens yngsta tenderar att vara sämre på att hålla ordning på sig och dessutom gillar att vara beroende av någon.”

Sedan beskriver man också för och nackdelar med andra kombinationer mellan bland andra ensambarn, mellanbarn med flera. Rätt så kul läsning faktiskt, men man kanske ska ta det hela med en nypa salt… Det är ju ingenting jag skulle gå på om jag letade efter en partner precis.

Vill du läsa hela artikeln – klick klick.

En reaktion på ”Yngst + äldst = bäst !?

  1. Freja skriver:

    Jag var på en hel dags föreläsning om just det här, hur ens roll i familjen påverkade ens liv. Tror oxå att det ska tas med en nypa salt, men det var jätteroligt att lyssna på föreläsaren i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s