Eat Pray Love

När man inte är jättepigg så blir det lätt att man tittar på film hela dagarna. Den här såg jag härom dagen. Eat Pray Love, eller som den heter på svenska: Lyckan, kärleken och meningen med livet.

Liz krisar i sitt äktenskap, avslutar det och försöker med en rebound-kille men lyckas ändå inte hitta lyckan. Hon bestämmer sig för att behandla sin 30-årskris genom att fördela ett års tid mellan Italien, Indien och Bali, för att hitta ‘balans i livet’. Hon träffar spännande, snälla, raka, roliga och konstiga människor, men ska hon hitta sig själv? Filmen är späckad med bra skådisar som Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins, James Franco, Tuva Notovny med flera.

Filmen baseras på Elizabeth Gilberts självbiografiska bok Eat, pray, love som blev en världssuccé, översattes till 40 olika språk och har sålt i över 7 miljoner exemplar. Trots att historien börjar i en livskris är det inspirerande att följa med på Elizabeths årslånga retreatresa till Italien, Indien och Bali. Alla ställen uppfyller olika behov hos henne och deras symboler återfinns i titeln eat pray love. Detta är en feel-good film av stora mått som passar bra att se när man är sjuk och ynklig och behöver något upplyftande.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s