Nr 11

Bok nr 11  för i år blev Matthandlare Olssons död av Karin Wahlberg.

Handling: En man sitter på däcket på en färja utanför Istanbul. Han lutar sig mot relingen och njuter av de varma vindarna. Han är en lagom rund man i sina bästa år och han är inte beredd på att dö.
Det brutala mordet på en svensk matthandlare på affärsresa i Turkiet blir upptakten till en historia om en okänd dotter, en exklusiv matta och – självfallet, när det är Karin Wahlberg som skriver – om den vardag och de drömmar som människorna vi möter under berättelsens gång både brottas med och hämtar kraft.

Det här den sjunde boken om kriminalkommissarie Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg, läkare på Oskarshamns lasarett. Jag har inte läst alla, men ett par stycken av dem tidigare. Jag tycker om Karin Wahlbergs sätt att skriva, inte bara om kriminalgåtan utan också om vardagslivet i bakgrunden. Man fastnar för personerna i böckerna och lär känna dem under resans gång. Det är en bra intrig, den är väl berättad och hon har ett rikare språk än de flesta av sina konkurrenter. Hon är helt klart en av mina favoriter bland de svenska kvinnliga deckarförfattarna som är så populära just nu.

Mitt betyg blir ♥♥♥♥ av 5 möjliga.

Annons

En reaktion på ”Nr 11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s