Köksrenoveringen

Jag tänkte uppdatera er lite på vad som händer med köksrenoveringen:
Nästa steg i renoveringen (när luckorna sitter på plats igen) blir att riva ner den rutiga fondväggen och sedan sätta sk räddningstapet i hela köket. Det är väldigt mycket spackling och slipning annars. Plus att vi har goda erfarenheter av att jobba med räddningstapet, så därför väljer vi att använda det igen.
Det blir en ny fondvägg med tapeten Falsterbo 1440 från Boråstapeter (se bild nedan) och resten av väggarna kommer att målas i en ljusblå nyans som vi ”plockar upp” ur tapeten.

Bänkskiva är beställd och beräknas komma i mitten av december. Det blir en laminatbänkskiva i ljus valnöt från IKEA. Diskhon kommer också därifrån och är en Domsjö i vitt porslin. Detta hoppas jag kommer att förstärka den stilen vi är ute efter.
Kakel är beställt och ska sättas upp i samma veva som bänkskivan. Vi har valt detta vita fasade kakel från Dekora.


Häll och fläkt har vi köpt (på IKEA) och de kommer att installeras senare. Hällen när bänkskivan kommer såklart och fläkten i samband med att skåpsluckorna kommer på plats igen. Den ska ”byggas in” i skåpet. Dessutom blir det infällda spotlights som belysning under hela raden med överskåp.

Mitt största problem just nu är att hitta passande knoppar och handtag till skåpsluckor och lådor i köket. Jag hittade några som jag tyckte var rätt så ok på Beslagsbutiken, men hade svårt att avgöra om det var samma färg på metallen eller ej, så jag skrev till dem för att fråga. Detta var i måndags och nu på torsdag kväll har de fortfarande inte svarat. Dålig stil tycker jag och är inte så sugen på att köpa något där! Är det någon som har tips på var jag kan hitta snygga knoppar och handtag som passar den lantliga stilen som vi har valt till köket så blir jag väldigt tacksam!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s