Nr 21

Bok nr 21 för i år blev The Heroin Diaries – spillror ur ett rockstjärneliv av Nikki Sixx (med Ian Gittins).

När jag läst om musikerliv av Eva Dahlgren och knarkarliv av James Frey så tyckte min svägerska att jag skulle kombinera de båda och lånade mig The Heroin Diaries. Jag gillade det grafiska upplägget i boken, med olika typsnitt och färger och bilder. Det fick det hela att kännas mer genuint, som en riktig dagbok. Dock är det en riktigt otäck bok att läsa, mest för att man vet att det är en riktig dagbok. Jag häpnade över hur vårdslös man kan vara med sitt (och andras) liv. Det här är inte en bok jag självmant hade valt att läsa och jag lyssnar inte på den typ av musik som Mötley Crue spelade… men ändå kunde jag inte sluta när jag väl börjat läsa.

Boken innehåller – förutom Nikki Sixx dagboksanteckningar under ca ett års tid, även kommentarer från andra inblandade. De allra flesta verkar rörande överens om att det är ett under att Nikki Sixx fortfarande är i livet, och jag kan definitivt förstå det. Det räcker att läsa dessa dagböcker, för att förvånas över att han ens överlevde 80-talet, något som han nästan inte gjorde… När man läser boken får man en bild av en ung man som är på väg mot sin egen undergång i rasande fart.

Detta är ingen lysande bok, även om den är fängslande. Man kan inte läsa mer än ett par sidor i taget utan att äcklas, så det har tagit mig lång tid att läsa den. Den får ♥♥♥ av 5 i betyg.

Annons

En reaktion på ”Nr 21

  1. Angela skriver:

    Jag har också läst den. En riktigt skrämmande och vidrig bok som man ändå vill ta sig igenom. Kan inte heller fatta att den mannen lever, här kan man snacka om nio liv…
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s