Sju månader


I torsdags blev Clara sju månader! Tiden bara springer iväg! (Detta konstaterar jag varje månad.)

Så här ser hennes liv ut för tillfället:
Hon sitter mer och mer stabilt och vill vara med där vi är. Hon rullar från rygg till mage, fram och tillbaka, och detta är ett utmärkt sätt att ta sig dit man vill, tycker hon. Clara börjar få igång kryprörelserna i benen och vill gärna ligga på mage och öva. Hon har väääldigt långa armar och vill känna och smaka på allt hon får tag på. Det roligaste hon vet är att leka med storasyster eller leka titt-ut. Hon lägger en filt eller handduk över ansiktet och tar bort den när vi säger titt-ut. Hon blir så lycklig då!

Clara sover oftast gott om nätterna, somnar vid 19:30 och vaknar vid 6-tiden.
Vi fortsätter med smakportioner av både mat och gröt. Hon verkar gilla dem (framför allt gröt) och vi jobbar med att ersätta ett mål mat om dagen till fast föda.

Clara har börjat vänja sig vid att bada – tänk att det skulle ta sju månader! De senaste gångerna har det inte varit någon panik alls. Vi är väldigt glada över detta.
Hon börjar också acceptera andra människor än familjen mer och mer. Hon har blivit matad av farmor ett par gånger och har också blivit lämnad hos henne ett par timmar en gång. Detta är hon inte riktigt redo för märker vi, men det kommer väl. Hon har gjort stora framsteg den senaste månaden. ♥

2 reaktioner på ”Sju månader

  1. Angela skriver:

    God fortsättning!! Hoppas ni hade det på nyår:)
    Lilla söta tjejen, min Lill-kille härjar runt så jag har inte en lugn stund. Han trilskas lite med sovandet… Vaknar flera gånger kort efter att han blivit lagd och vaknar fortfarande en gång mitt i natten.
    Men nu är det 2012 och nya tag som gäller!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s