Arvid åtta månader

20130419-150820.jpg

Idag blir lillprinsen Arvid åtta månader och så här ser livet ut just nu:
För nästan exakt en vecka sedan började han åla/krypa och nu är han snabb som blixten. Han sitter jättebra och jobbar på att lära sig att lägga sig ner så han kan krypa iväg. Ibland går det, ibland inte.

Han älskar sina systrar och blir grinig om inte lilla prinsessan är i närheten. Den värsta mammigheten är borta och nu går det lika bra med pappa. Skönt, eftersom pappa är hemma två dagar i veckan när jag jobbar. Humöret är oftast på topp och han skrattar mycket-

Han har storlek 74 i kläder och det börjar nog bli dags att köpa första paret skor.

Han äter välling när han vaknar och när han ska sova (både på dagen och på kvällen). Däremellan blir det ”vanlig mat” till lunch och middag samt fruktpuréer eller smoothies till mellanmål. Vad ger man en 8 månader gammal kille (utan tänder) att äta mer än ”vanlig mat”, fruktpuréer, smoothies och smörgåsrån? Detta plus välling lever han på idag. Han vägrar gröt (liksom storasyster numera också gör) och det är ju synd för det känns som att det är lite mer mättnadskänsla i det än i en liten fruktpuré. Han gillar de där han kan suga i sig själv och inte behöver gapa för – latmasken!

Två tänder verkar vara på gång i underkäken, men har inte brutit igenom ännu. Hoppas han inte kommer bli lika påverkad som sin syster när de spricker fram.

Han somnar någon gång mellan 18:30 och 19:30 i egen säng och eget rum och sover oftast fram till 05-06 någon gång. Han äter bara i undantagsfall på nätterna numera.

Vårt minsta lilla ♥

20130419-150908.jpg

Annons

En reaktion på ”Arvid åtta månader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s