Back to school

Igår kväll var jag alltså på föräldramöte. Mitt första på stora prinsessans nya skola (hon bytte i julas). Det slog mig när vi satt i matsalen och skruvade lite på oss under rektorns blick att oavsett hur gammal man är så kastas man tillbaka i tiden så fort man befinner sig i skolan. Eller så är det det att lärarna är lärare, oavsett vem som sitter framför dem i klassrummet…

Vi föräldrar fick uppmaningar om det ena och det andra, diskuterade barnens internetvanor (eller hur man får goda sådana) och hur man går till väga för att inte alltid tolka situationer som barnen berättar om på värsta sätt. Allt skrevs ner och lämnades in. (Vi var ju i skolan…)

Skolan arbetar mycket med det här med barnens internetvanor och kränkningar via nätet. De har haft föreläsningar med Håkan Wetterö och nu i nästa vecka kommer Mats Andersson och pratar först med barnen och sedan med föräldrar om vad man kan stöta på på nätet. Bra att man medvetandegör både barn och föräldrar tycker jag, för detta är så stort och svårt att greppa att man gärna sätter skygglappar på och håller tummarna för att inget ska hända.

Jag lyckades med konststycket att bli vald till klassförälder och det ska bli spännande att se vad det bär med sig.

Det är en bra skola med fantastiska och engagerade lärare måste jag säga. Det märks så tydligt att de brinner för sitt jobb och barnen gillar att gå till skolan. För oss som har haft en tjej med magont och undanflykter för att slippa gå till skolan är detta en härlig upplevelse!

Det här blev lite långt, men jag kände att jag ville få ner på pränt lite av mina tankar kring kvällen.

Annons

En reaktion på ”Back to school

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s