Resumé av inskolningen

Jag lovade att jag skulle skriva ihop en liten sammanfattning av vår inskolning av lillprinsen på förskolan förra veckan. Så här gick veckan:

Dag 1 var vi där mellan 9:00-10:00. Jag var med hela tiden och vi var bara inne och bekantade oss med lokalerna och de andra barnen. Han var rätt så trött redan efter 40 minuter.

Dag 2 var vi på förskolan mellan 9:00-11:00. Jag var med hela tiden och vi var mestadels utomhus. Barnen sprang ”höstruset”, som visade sig vara ett terränglopp på typ en kilometer. Inte så lätt när man bara är lite drygt ett år. Vi fick fuska lite och jag bar lillprinsen större delen av vägen. Vi kom sist, men det var kul ändå.

Dag 3 var vi där mellan 9:30-12:00. Lilla prinsessan var också med. Jag stannade en halvtimma, sedan fick jag säga hej då och gå hem. Barnen stannade och åt lunch där. Det blev lite ledsna miner både när jag gick och när jag kom för att hämta. Ingen av dem åt någonting den här dagen.

Dag 4 tog maken över. Tiderna var 9:30-12:00 och det var samma upplägg som dag 3. Dock så var det bara lillprinsen som var lite grinig vid lämning och hämtning. De hade ätit lite grand i alla fall.

Dag 5 var det också maken som hade ansvaret. Han lämnade direkt i dörren och barnen var på förskolan mellan 9:00-12:00. Lillprinsen var lite grinig vid lämning och hämtning men mestadels på grund av att han var så trött. Han hade ätit lite lunch.

Sammanfattningsvis så gick det väl hyfsat. Det är ju även vi föräldrar som skolas in i de nya rutinerna och det tar ju ett tag att vänja sig. Man oroar sig nog mer än man borde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s