Dagens filmtips

swept_away_xlgDagens filmtips får bli en gammal (från 2002) men kul film som jag såg idag.

Swept Away är regisserad av Madonnas man Guy Ritchie och Madonna har såklart den kvinnliga huvudrollen. Filmen är en nyinspelning av Lina Wertmüllers film Swept Away från 1974. Adriano Giannini spelar den roll som hans far, Giancarlo Giannini, spelade i originalfilmen 1974.

Handling: Amber Leighton (Madonna) är en vacker, rik, bortskämd kvinna som alltid är på dåligt humör. Hennes man Tony (Greenwood) tar med henne på en privat kryssning från Grekland till Italien med två andra par. Amber blir inte alls imponerad av semestern och hon blir inte bättre av att betjänas av fartygets styrman, Giuseppe Esposito (Giannini). Han är inte heller så förtjust av Amber utan har bara lust att kasta henne överbord än att stå ut med hennes aggressiva humör. En dag råkar de båda hamna på en öde ö i Medelhavet. På ön blir rollerna ombytta då Giuseppe behandlar Amber illa och kräver att han får respekt av henne. Med tiden på ön blir de förälskade i varandra och njuter av ön som ett paradis.

Madonna är verkligen inte någon duktig skådespelerska, men Adriano Giannini lyfter hela filmen. Att han sedan ser grymt bra ut gör ju inte saken sämre…

Annons

En reaktion på ”Dagens filmtips

  1. Camilla skriver:

    Av nån anledning har jag jättesvårt för Madonna som skådis, nästan så där att jag undviker filmer hon är med i. Haha, jättefånigt, jag vet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s