Påskkärring eller ej?

20140416-072908.jpgIdag lämnade jag en prinsessa och en jultomte på förskolan.

Igår vid lämning på morgonen stod det en lapp till föräldrarna att barnen fick vara utklädda idag om de ville. Det första jag tänkte på var påskkärring, men det ville inte lilla prinsessan när vi skulle klä på oss i morse. Hon ville absolut inte bli målad i ansiktet och ha sjalett!

Efter lite funderingar och titt i garderoberna så blev det en nöjd och glad prinsessa och en minst lika glad tomte som gick till förskolan. När vi kom dit möttes vi av Stålmannen och två poliser och det fanns inte en påskkärring så långt ögat kunde nå.
Jag pratade lite med en av pedagogerna innan jag gick och vi konstaterade att det är kul att man får göra som man vill och inte måste vara påskkärring (även om det är påsk).

Visst är det kul med traditioner, men när man nästan tvingar barn att vara utklädda till något de inte känner sig fina i så är det väl inte roligt längre? Jag minns när stora prinsessan var liten (vi bodde då på annan ort) och alla skulle vara påskkärringar på förskolan. Det var långt ifrån alla barn som gillade det!

Jag har också sett till exempel riddare och pirater i luciatåg. Hur gör ni? Låter ni era barn klä ut sig till det de vill eller styr ni efter ”säsong”?

Annons

5 reaktioner på ”Påskkärring eller ej?

  1. Åsa i Åsele skriver:

    Ärligt så har det nog aldrig funnits något alternativ, vid Lucia ska det vara tomtar, tärnor, Lucia, och så vidare, alltså dagis & sexårs, nu när Elin går 1an var Lucia bortplockat…

  2. Camilla skriver:

    Sonen vill inte ens klä ut sig, aldrig någonsin…så här är valet lätt 😛 Fast på halloween gjorde han iofs det, för han förstod att då kunde han gå runt och tigga godis (bus eller godis)…de är inte dumma, de små liven. Haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s