Framtidsplaner

Som ni vet så flyttade vi till vårt hus för lite drygt ett år sedan (i februari 2013). Då var fönster och dörrar bytta och huset nymålat utvändigt men taket var inte gjort något med. Det ser ju lite småtrist ut med ett hus som är fixat på utsidan, men med slitet tak.

42KC8GSHMCAG9SB3_42M285N6I2HQPBJA_____resize_s_800_0Bild från annonsen när vi köpte huset.

Sedan dess så har många renoveringsplaner dykt upp och förkastats men en av dem som är kvar är att bygga en takkupa. På övervåningen har vi en stor hall helt utan fönster med sovrum på båda sidorna och planen är att när ekonomin tillåter göra en stor takkupa och släppa in massor av ljus! Då får vi ett ljust och fint allrum och utsidan får sig ett rejält ansiktslyft.

imagesEn sådan här tycker jag kan bli bra.

tp1ys2dln1hwl1nz6jf4Maken gillar den här modellen.

takkupaDen här modellen är också fin.

När vi gör takkupan kommer vi även att passa på att lägga om taket också så att det blir enhetligt och snyggt. Eftersom det blir ett ganska så stort jobb och det är viktigt att det inte bara blir snyggt utan även utfört efter alla konstens regler så kommer vi att anlita en firma till att göra detta. När vi har kikat runt lite på nätet fastnade vi bland annat för Svenska takgruppen som utför totallösningar för alla typer av tak. Det känns tryggt.

Bilderna på takkupor kommer från Google.

 

Annons

En reaktion på ”Framtidsplaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s