Filmtips

En fördel med att ligga hemma på soffan och ha ont i magen är att man hinner se en del film och TV-serier. Igår såg jag en film med Cate Blanchett som jag aldrig har hört talas om, nämligen Blue Jasmine.
MV5BMTc0ODk5MzEyMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzI0MDY1OQ@@._V1_SX214_AL_
Det är ett drama från 2013 som är inspirerat av skandalen kring Bernie Madoff vars framgångsrika investmentbank avslöjades som avancerad svindleriverksamhet i sviterna av finanskrisen 2008. Filmen är regisserat av Woody Allen och Cate Blanchett vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.

Handling: Cate Blanchett spelar överklasskvinnan Jasmine som mist allt sedan hennes man Hal (Alec Baldwin) anklagats för bedrägeri i miljardklassen. Pank och eländig åker hon till systern Ginger (Sally Hawkins) i San Francisco för att där börja om sitt liv. Det blir milt uttryckt en social kollision i och utanför den lilla lägenheten de ska dela, när Jasmine måste anpassa sig till ett enklare liv. Ett som bland annat innebär att söka jobb och väl sedan på arbetet också behöva jobba där

Det är ett drama som handlar om kris och kulturkrockar och gör det på ett väldigt bra sätt. Man fnissar lite då och då men det är inte den typen av film som lämnar en oberörd efteråt. Se den om du har knappa 1:40 över någon kväll!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s