Ett boktips

IMG_7122Häromdagen läste jag ut Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald.

Handling:
Det startar med en brevväxling mellan två kvinnor som lever helt olika liv. I Haninge bor 28-åriga Sara Lindqvist – i Broken Wheel i Iowa 65-åriga Amy Harris. Under två år byter de böcker, brev och tankar, om såväl litteratur som livet, med varandra. En dag bestämmer sig Sara för att åka och hälsa på Amy men när hon kommer fram till Broken Wheel är Amy död. Sara finner sig själv ensam i den lilla hålan, mitt ute i ingenstans. Men så upptäcker hon Broken Wheels originella invånare, som Amy skrivit och berättat om. Sara stannar kvar i staden och får för första gången livs levande vänner – inte bara Bridget Jones och mr Darcy. Med vännernas hjälp öppnar hon en bokhandel med alla Amys böcker. Det är inte bara Sara som lever upp, hela staden får nytt liv. Ingen vågar tänka på att Sara snart måste åka hem igen. När dagen då hennes visum går ut närmar sig kommer hennes nyfunna vänner med en helt tokig, men underbar idé…

Denna debutroman är verkligen en feelgood-bok i ordets sanna betydelse. Jag upplevde den som aningen svår att komma in i, men efter ett par kapitel var jag fast. Som bokälskare känner man igen sig lite här och var i boken och jag satt ofta med ett småleende på läpparna när jag läste referenser till böcker och filmer som jag känner igen.

För en bokälskare eller den som vill ha en underhållande stund med en feelgood-roman så rekommenderar jag verkligen Läsarna i Broken Wheel rekommenderar. Av mig får den 5 ♦ av 5!

Annons

2 reaktioner på ”Ett boktips

 1. Paula´s Blogg skriver:

  Verkar vara ett bra boktips 🙂
  Orkar inte läsa idag..har lite ont i huvudet! Tror nästan att jag druckit för lite vätska denna veckan..Bättre nu sen jag sovit en stund o varit o duscha…Ser ut att bli en lugn kväll 🙂
  Ha nu en bra lördagskväll!
  Kram ❤

 2. Fru Vallmo skriver:

  Har också läst den och tycker mycket om den, det var så roligt att se alla ”boktips” där och många böcker hade jag själv läst innan, men nu har jag begett mig på att läsa resten av hennes ”rekommendationer” Oates, Pratchett… spännnande, blev du också inspirerad?
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s