Mascarpone- och limecreme med chokladtryffel

IMG_8403Jag måste ju dela med mig av receptet till den supergoda efterrätten vi åt igår kväll. Originalreceptet hittade jag hos Camilla. Detta recept räcker till 4-8 pers, beroende på hur stora glas du använder.

Mascarponecreme
2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarponeost
2 msk limesaft
1 dl vispgrädde

Chokladtryffel
50 g mörk choklad, helst 70%
1 dl vispgrädde
Valfria bär (jag tog blåbär)

1. Vispa gulor och sockret fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser till cremen. Vispa med elvispen tills det tjocknat en aning. Häll upp i portionsformar och ställ kallt minst en timme.

2. Krossa chokladen. Hetta upp grädden. Dra av grädden från värmen och lägg i chokladen. Rör tills det blir slätt och chokladen smält. Låt stå och svalna.

3. Fördela tryffeln ovanpå cremen. Låt stå en stund i kylen. Toppa med bär precis innan servering.

IMG_8412

Annons

En reaktion på ”Mascarpone- och limecreme med chokladtryffel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s