Jag måste ju dela med mig av receptet till den supergoda efterrätten vi åt igår kväll. Originalreceptet hittade jag hos Camilla. Detta recept räcker till 4-8 pers, beroende på hur stora glas du använder.
Mascarponecreme
2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarponeost
2 msk limesaft
1 dl vispgrädde
Chokladtryffel
50 g mörk choklad, helst 70%
1 dl vispgrädde
Valfria bär (jag tog blåbär)
1. Vispa gulor och sockret fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser till cremen. Vispa med elvispen tills det tjocknat en aning. Häll upp i portionsformar och ställ kallt minst en timme.
2. Krossa chokladen. Hetta upp grädden. Dra av grädden från värmen och lägg i chokladen. Rör tills det blir slätt och chokladen smält. Låt stå och svalna.
3. Fördela tryffeln ovanpå cremen. Låt stå en stund i kylen. Toppa med bär precis innan servering.
Vad kul ni gillade den! Blev nästan sugen på att göra den snart, bara för att det är så gott 😀 Du serverade den riktigt tjusigt!