Libanesisk mat

IMG_8518I lördags kväll gjorde vi ”typ” Libanesisk mat till middag. Jag hade köpt färdiga kebabspett på ICA  som jag stekte. (Maken som är vegetarian fick Quorn filéer.) Till detta hade vi klyftpotatis, Tabboulleh och Labne Bel Toum, som är en yoghurt- och myntaröra. Nu vill jag såklart bjuda er på mina ”nya” recept.

IMG_8516Labneh Bel Toum
3 dl turkisk yoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
1-2 msk finhackad persilja
1-2 msk finhackad mynta
salt
peppar

Gör så här:
1. Skala och pressa eller riv vitlöksklyftan.
2. Blanda ihop alla ingredienser.
3. Krydda med salt och peppar. Ringla över lite olivolja.

IMG_8517Tabbouleh
2 port
1,5 dl bulgur
1 dl bladpersilja eller mer
2 mogna tomater
1 charlottenlök
saften från 1/2 citron (kan bytas eller kompletteras med vinäger)
olivolja efter smak
salt och peppar

Gör så här:
1. Koka bulgur efter anvisning på paketet (man kan med fördel ha grönsaksbuljong i istället för salt).
2. Medan det svalnar, hacka lök och tomat fint. Klipp persiljan och pressa citronen.
3. Blanda alltihop och häll i olivoljan. Salta och peppra. Det gör inget om bulguren inte hinner svalna helt.

2 reaktioner på ”Libanesisk mat

  1. Camilla skriver:

    Yum! Libanesiskt är ju supergott! Synd det inte finns nån libanesisk restaurang i stan jag bor i…hade gärna frossat loss i allt möjligt där isåfall 😀 Men du har ju just visat att man kan göra gott hemma själv, får testa vid tillfälle 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s