Fem saker som underlättar ditt bloggande

Jag vill börja med att påpeka att jag inte är någon slags självutnämnd expert på bloggande, men efter dryga fyra år med nästan dagliga inlägg så tänkte jag dela med mig av fem tips på saker du kan ha på ditt skrivbord för att underlätta bloggandet och göra det lite mer strukturerat och ännu mer roligt!

IMG_9559 1. En anteckningsbok. Jag älskar fina anteckningsböcker och för mig är det är ett måste att ha vid min sida ifall jag kommer på en bra bloggidé eller något jag måste göra. Här har jag listor och skriver utkast till blogginlägg när jag är i farten.

IMG_83932. En almanacka bara för bloggen. Detta är mitt andra år jag har en och det underlättar massor. Jag skriver i förväg in om jag planerar ett visst inlägg till en viss dag eller om det är något annat som rör bloggen. Här antecknar jag också statistik och vilka inlägg jag publicerat så att jag kan se mönster och dra slutsatser. Jag har tidigare skrivit om den här.

3. Att-göra-listor Inom olika områden (egentligen inte bara till bloggen). Det är en härlig känsla att bocka av ännu en sak på listan. På jobbet skriver jag post-its med saker jag ska göra under dagen och njuter varje gång jag kan slänga en i papperskorgen!

4. Saker som inspirerar dig (Biobiljett, bild på dig och dina vänner eller en utriven sida ur en resekatalog om ditt drömresmål.) Det kan definitivt vara en mapp på datorn där du samlar på bilder eller idéer som du vill blogga om.  IMG_94215. Kaffe! Oavsett om det är måndag morgon eller onsdag (fast du trodde det var fredag!) ”Coffee is always the answer – the question is pretty much irrelevant!

Vad har du för lösningar för att underlätta för dig i bloggandet?

– – –

Detta är inlägg  15 av 100 i initiativet #Blogg100 som går ut på att skriva minst ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2015.

Annons

4 reaktioner på ”Fem saker som underlättar ditt bloggande

  1. dorrose skriver:

    Bra tips tycker jag. Det är alltid bra att ha koll på sitt bloggande i alla fall om man vill nå ut. Jag tyckte om tipset med en kalender enbart för bloggande. Själv har jag bloggat i 10 år så jag går lite på vana men tar alltid emot tips ändå. Tack!

  2. ynasman skriver:

    Jag har bara punkt 1, en liten anteckningsbok i handväskan så jag ska kunna skriva ner idéer som plötsligt ramlat över mig. Det där med en dagbok vore inte så dumt, mitt ”problem” är snarast att komma ihåg vad jag redan skrivit om… det blir så lätt upprepningar. Jag har skrivit blogginlägg, periodvis dagligen, periodvis mera sällan, sen juni 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s