Broccolipaj med ädelost

Igår gjorde jag en broccolipaj med ädelost som blev väldigt god. Jag modifierade helt enkelt mitt gamla beprövade recept lite grand och resultatet blev riktigt bra. Dessutom funkar pajen bra till matlådor, och det är alltid ett plus.

Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
4 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven ädelost
ca 250 g broccoli
1 gul lök
salt och peppar efter smak

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl och smör, tillsätt vatten lite i taget. (Eller blanda allt i matberedare.) Låt gärna degen vila i kylen ca 30 minuter.
2.Under tiden som degen vilar tar du fram broccolin ur frysen så att den hinner tina lite gra. Hacka löken och fräs den gyllenbrun i smör.
3. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Tillsätt osten och smaka av.
5. Lägg broccolin och den stekta löken i pajskalet, häll över äggblandningen. Grädda i övre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills fyllningen fått färg och stelnat.

Låt svalna några minuter innan servering. Servera gärna med en grönsallad till.

En reaktion på ”Broccolipaj med ädelost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s