Barn med egen vilja


Igår satt en lapp i entrén på förskolan om att idag (1 april) skulle det firas påsk och barnen fick gärna komma utklädda.

I morse fixade jag till lilla prinsessan lite grand som en påskkärring, men lillprinsen blev vansinnig när han skulle bli påskgubbe. Det fanns inte med på hans världskarta!

Det blev lite klurigt men jag löste problemet. Jag lämnade således en påskkärring och en brandman på dagis (en brandmanströja och lite mustasch och skägg blev en snabb och lyckad quick-fix). Som ni ser på bilden ovan så var de jätteglada över detta.

Låter ni era barn bestämma själva i liknande situationer?

Annons

3 reaktioner på ”Barn med egen vilja

  1. Cissi skriver:

    Ja, i ett sånt läge hade jag låtit tjejerna bestämma.. Beroende på vad de skulle vilja klä ut sig till… Förskolan har en policy mot lackskor och prinsessklänningar så det går ju bort, men annars hade jag absolut kunnat ta med mig en påsk-tiger eller liknande 😉 Man får ju välja sina strider.. 😊

  2. Vintageblomman skriver:

    Svar JA, det hade personen själv fått bestäma, liten eller stor. Min regel är: ni bestämmer till vardags -98% av tiden och mamma till fest -2% av tiden. Men ack så viktiga %. Alla nöjda med denna dealen!;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s