Stort och smått

(Bildkälla)

Vilka kontraster man har i livet ibland. Igår kväll satt jag på förberedande föräldramöte inför hösten då stora prinsessan börjar i högstadiet. Det blir mycket ansvar för henne och ett annat arbetssätt och man hoppas att barnen (de är ju fortfarande barn när de är 12 år) är mogna ansvaret när hösten kommer. Man pratar redan nu om att de ska arbeta mot målen i 9:an och det är långsiktig planering på det mesta.

Idag lämnade jag två exalterade småttingar på förskolan där de idag firar förskolans dag. Det hängde ballonger utanför dörren, frukostbordet var festligt dukat och efter frukost ska de gå till parken och fira tillsammans med de andra förskolorna. För barnen är detta jättestort och roligt och de tänker inte framåt i tiden över huvud taget. Vad som händer i morgon är ett oskrivet blad och man längtar inte efter något som ska komma (utom möjligtvis en födelsedag.)

Som sagt – stora kontraster blir det och nu var det lite extra påtagligt eftersom det inte var så många timmar emellan de båda mötena. Fast var tid i livet har ju sin charm tycker jag och nu har jag ju förmånen att få njuta av två helt olika perioder i mina barns liv på en gång.

Man kanske helt enkelt njuter lite mer då, när man vet vad som komma skall? Vad säger ni andra som har sladdisar?

Annons

2 reaktioner på ”Stort och smått

  1. ullie skriver:

    ska på tims nya skola ikväll o kolla . sitta o lyssna är inte min grej så hoppas de går fort=)
    vilken skola ska ellen gå på ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s