Olika typer av blogginlägg

blogginspoNär man har kört fast i sitt bloggande kan man se om det finns någon annan typ av blogginlägg som lockar. Om man skriver på ett nytt sätt så kan det få kreativiteten att flöda igen.

Här är en lista på tio av de vanligast förekommande typerna av blogginlägg. Oftast använder man sig inte av alla utan tenderar att återkomma till ett fåtal typer av inlägg som känns mer naturligt och lätt att skriva.

1. Instruerande inlägg – Till exempel recept eller DIY. Innehåller en stegvis instruktion om hur man gör något.

2. Informerande inlägg – Denna typ av inlägg ger information om ett ämne. En väldigt generell typ av inlägg som gärna spiller över lite på de andra kategorierna.

3. Recenserande inlägg – Recensioner av böcker, filmer, tjänster eller liknande. Här förekommer även sponsrade inlägg.

4. List-inlägg – Listor av olika slag. Till exempel Fem saker som underlättar ditt bloggande, eller 15 idéer till blogginlägg.

5. Intervjuinlägg – Precis som det låter är det en intervju med någon. En annan bloggare, någon i din bekantskapskrets eller kanske någon som inspirerar dig.

6. Jämförande inlägg – Jämför till exempel två tjänster eller varor som är likvärdiga men olika i pris. Här är det populärt med så kallade ”spara eller slösa” där man visar likvärdiga varor till olika priser.

7. FAQ (Frequently Asked Questions)- Svarar på frågor som förekommer ofta på bloggen. Om dig själv eller om ämnet på din blogg.

8. Kedje-inlägg – Detta är inlägg som genererar länkar (och besökare) tillbaka till dig. Till exempel en tävling eller en utmaning.

9. Serie-inlägg – Här skriver du en serie inlägg på samma tema. Bröllop, graviditet, bloggtips och liknande.

10. Återanvändning  – Ta fram gamla inlägg, skriv om dem, lägg till nya fakta och ta nya bilder.

Har du fler typer av inlägg du använder dig av på din blogg?

 – – –

Detta är inlägg  92 av 100 i initiativet #Blogg100 som går ut på att skriva minst ett blogginlägg om dagen i hundra dagar med start den 1 mars 2015.

3 reaktioner på ”Olika typer av blogginlägg

  1. Eva skriver:

    God morgon fina Anna,,,,ja jag skriver om det jag har lust med o det kan vara den vardagila dagen men tips o idéer ja lite som jag känner för, visst finns det massor av tips o du delar ju med dig här 🙂 hoppas din dag blir fin kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s