Det där med ledighet

(Bildkälla)

Förskolemamman gjorde ett inlägg härom dagen som fick mig att tänka till. Hur blir det när sommarlovet uteblir? Vi tar för givet att alla barn har 66 dagars sommarlov och ledigt i princip hela sommaren, men så är det ju inte.

Det är inte alla som har semesterdagar och/eller föräldraledighet att plocka ut eller vill/kan ta semester omlott. För det är ju det som krävs för att barnen ska få vara lediga hela sommaren. En del barn kanske går på fritids/förskola hela sommaren.

Om vi skulle maxa barnens sommarlov så skulle de kunna vara hemma i 10-11 veckor. Men hur kul skulle de ha med antingen mamma eller pappa och bara helgerna tillsammans hela familjen. Inga direkta semesterresor skulle det bli för det är inte smidigt att åka själv någonstans med våra två vildingar.

Nu blir det 7 veckors ledighet för dem och mestadels med båda föräldrarna. En vecka i Danmark är inplanerad och en mängd små dagsutflykter. Jag tror att detta koncept blir roligare för dem – och oss som föräldrar.

Hur planerar ni?

Annons

5 reaktioner på ”Det där med ledighet

 1. Eva skriver:

  God morgon fina Anna….ja det där är inte lätt jag har ju inte det att ta hänsyn till längre, men det är inte lätt alltid förstår jag ..tack för din omtanke kramen

 2. Cissi skriver:

  Vi har ju inte riktigt det problemet eftersom vi båda kommer vara lärare… De får istället 2 månader utan kompisar och längtan efter förskolan brukar vara ENORM redan efter halva sommaren…

 3. Paula´s Blogg skriver:

  Godmorgon, fina Anna!
  Jobbigare var deg då våra barn var små. Men numera klarar dom sej själva 🙂 Stora som dom är. Yngre dottern ska jobba 4 veckor i juni, äldsta dottern ska jobba några turor i ladugården o sonen ska hjälpa till i jordbruket…..
  Ha en bra onsdag!
  Kram

 4. idahjortsten skriver:

  Vi kommer ha 8 veckor semester tillsammans i år och det är bara för att jag fortfarande är föräldraledig. Vågar knappt tänka på hur det kommer blir sen när vi båda jobbar. Jag tror att det är vi vuxna som har störst ångest över sommarloven. Man gör så gott man kan och det man tror blir bäst för hela familjen. Jag tror era barn kommer att få 7 underbara veckor.
  Kram

 5. Camilla skriver:

  Vi har bara 8 dagar tillsammans, sambon och jag. Vi vill ge barnen ett så långt sommarlov som möjligt. Så jag har 3 veckor själv med barnen nu i juli, vi ska göra små dagsutflykter här i stan bara. Lillan är så liten och sonen har inga större krav på semesterresor. Han är ändå mest intresserad av att få träffa sina kompisar, hoppa studsmatta och bygga med lego 🙂 Så sonen är på fritids nu juni ut, han är lite less på det säger han. Han vill ha sommarlov och slippa kliva upp tidigt om mornarna, det är vad han längtar efter mest 🙂
  Låter jättehärligt att ni kan ta nästan 7 veckors semester var, kanonbra! Ni kommer ha det toppen, jag är övertygad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s