Dagens bloggtips – bildkällor

Jag får mycket av min blogginspiration från bilder. Det är sällan jag publicerar inlägg utan bilder och jag tycker att det gör inläggen lättare att läsa om man bryter av med en bild eller två. Jag vill därför tipsa er om mina två favoritsidor där jag ofta fastnar för fina och inspirerande saker:

pinterestPinterest – En virtuell anslagstavla där man kan hitta och samla mycket inspiration om samma sak, t ex bloggande, jul, trädgård, diy eller annat.

Här kan du hålla reda på fina bilder du ser, men du kan även på ett bra sätt sortera saker online, antingen för dig eller för din klass eller kollegor. Här samlar jag mycket inspiration på olika anslagstavlor.

Sidan har också en app, så att man kan spara inspiration från mobil eller surfplatta.

weheartitWe heart it – Här finns massor av blandade bilder. Vem som helst kan lägga till sina bilder. Även här kan man söka, fast med sökord istället för i kategorier och även lägga bilderna i egna samlingar.

Den här sidan har också en app.

Båda de här sidorna använder jag så gott som dagligen för att leta inspiration och även bilder att använda på bloggen. Har du fler tips på bra sidor att hitta bilder på?

3 reaktioner på ”Dagens bloggtips – bildkällor

 1. ullie skriver:

  EttMÅSTE fö mej me bilder älskar det. känns konstigt me inlägg utan 😀
  behövs ju faktiskt inte alltid va en segna men bilder japp 😀

  hoppas du har en fin start på veckan och inte regnar bort nu sådär på hösten hm hm kram

 2. Paula´s Blogg skriver:

  Godmorgon! Jag använder mej av båda 🙂 Och så finns ”Natur och Blomsterglädje” samt ”Goodmorning and Goodnight” på Facebook som jag använder mej av 🙂 Tar ganska mycket foton utomhus nu då det är så härligt där…..
  Visst är det trevligare med bilder på bloggen 🙂
  Hoppas att det är fint väder hos er! Här är det lite mulet, men det regnar inte åtminstone. HAr tidsinställt några inlägg . Vi ska ju till Helsingfors idag..
  Ha en bra onsdag!
  Kram

 3. Eva skriver:

  Hoppas du hade en toppen dag med din väninna o shopping 🙂 skall kolla in på det du skriver om Anna …bilder är kul så ha en toppen dag fina Anna kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s