Italiensk pytt-i-panna

En stor favoriträtt så här i sommartider är denna Italien-inspirerade pytt-i-pannan. Snabblagat, mumsig och ett bra sätt att ta tillvara på lite blandat i kylskåpet. Dessutom blir det inte mycket disk!

20120505-112700.jpg

Man behöver till två personer:
* 1/2 paket rimmat stekfläsk
* 4 -5 kokta färskpotatisar
* 2 kvisttomater
* Färsk basilika
* 2 ägg
* 5-6 skivor ost

Gör så här:
Tärna fläsk, potatis och kvisttomater i stora bitar. Strimla basilikan.
Stek fläsket lite. När det börjar få lite färg kan du lägga i potatisen. När även den börjar få färg, lägg i tomaten och basilikan.
Rör runt lite då och då och när du är nästan nöjd med stekytan gör ett hål i mitten. Knäck ägget där. Låt det rinna ut lite grand mellan de andra ingredienserna.
När ägget börjar stelna, lägg på osten. Så fort den börjat smälta är det bara att välta upp på en tallrik och njuta.

20120505-112713.jpgSnabbt, smidigt och gott! Dessutom är det lätt att anpassa efter antalet personer som ska ha. Det är bara att dubbla till önskad mängd.

Annonser

3 thoughts on “Italiensk pytt-i-panna

  1. home2tiny skriver:

    Killarna älskar pytt i panna så det ska de faktiskt få till lunch i dag, perfekt sommarmat och ”ta vara på rester mat”. Den här italienska verkar spännande och ska testas. Kramisar Tina

  2. kos2010 skriver:

    God morgon fina du …ser gott ut dock äter jag inte potatis men i bland blir det nån sommar potatis 🙂 kanske får testa ändå 😉 ha en fin dag kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s