Godaste bruschettan

Jag tänkte dela med mig av mitt bästa recept på bruschetta. Detta är perfekt sommarmat tycker jag för det går fort att göra och är supergott.

Du behöver till 4 personer (eller 2 jättehungriga):

6-8 kvisttomater
1/2 kruka basilika
Olivolja
En vitlöksklyfta
Lantbröd eller baguette
Salt
Peppar

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 225 grader. Skala vitlöken och dela den på hälften.

2. Skiva brödet. Gnid brödskivorna med vitlöken och pensla dem med olivolja.

3. Skär ner tomaterna i ganska så stora bitar. Strimla basilikan. Hacka ner det som blev kvar av vitlöksklyftan.

4. Lägg in bröden i ugnen och låt dem bli gyllenbruna (hur länge beror på ugnen, vilket bröd man valt och hur tjocka skivorna är – i min ugn ca 5 minuter). Håll koll för det går snabbt att bränna dem.

5. Värm olivolja i en stekpanna och ha sedan i  vitlöken och tomaterna. Låt dem bli varma utan att förlora för mycket spänst. Ha i basilikan. Salta och peppra. Smaka av.

6. Skiva mozzarellan. Ta ut bröden ur ugnen och lägg upp på tallrikar. Lägg på ett par skivor mozzarella på varje bröd och lägg sedan på den varma tomatröran.

7. Ät och njut!

Man kan med fördel servera bruschettan till parmaskinka, fänkålssalami eller annat gott kallskuret.

Annonser

2 thoughts on “Godaste bruschettan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s