För ett tag sedan hittade jag detta smarriga recept hos Bambi och var såklart tvungen att testa. Vegetariska recept går ju bra här hemma eftersom maken är vegetarian. Jag har modifierat receptet lite för att passa barnens smaklökar.
Du behöver:
3 paprikor
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
2 msk philadelphiaost
vårlök eller persilja
Gör så här:
1. Börja med att sätta på ugnen på 250 grader, grillfunktionen.
2. Dela paprikorna och lägg dom med utsidan uppåt i en ugnsform. Grilla dom högt uppe i ugnen tills dom har fått färg och skinnet bubblar sig. Det gör inget om dom blir lite brända.
3. Låt paprikorna svalna. Ta sedan bort kärnor, kvisten och dra bort ”skinnet” på paprikan.
4. Mixa paprikan tillsammans med vitlöksklyftan till en puré med hjälp av t ex en stavmixer.
5. Värm krossade tomater tillsammans med purén i en kastrull. Krydda och smaka av.
6. Klicka i philadelphiaost och rör om tills det har smält.
7. Blanda med nykokt pasta och strö över vårlök eller persilja. Vi hade även stekt halloumi till.
En fråga, om Din man är vegetarian å Ni övriga äter normalkost, blir det inte svårt att laga mat som passar alla?
Min mans dotters make – ja de gifte sig nu i juli ❤ – är vegan och äter ju typ inte mycket av den mat vi vanligtvis äter, därför min fundering hur det blir i en familj med olika kost inriktningar.
Jag gillade för övrigt detta recept så jag ”lånar” och tänker testa vid tillfälle 🙂