Jag vill tipsa om min och barnens fiskfavorit just nu. Jag är glad att barnen äntligen börjat tycka om fisk, för det gör jag med. Den här rätten är både enkel och god så den gör jag ofta.
Vi brukar ha kokt potatis till, men man kan till exempel ha bulgur, ris eller kokta grönsaker istället.
Du behöver (till 4 personer):
Lax (färsk eller fryst)
Olivolja
Salt
Citronpeppar
Potatis
Såsen:
Creme fraiche
1 klyfta vitlök
Basilika
Saften från 1/2 Lime
Salt
Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala potatis och koka.
Häll olivolja i botten av en ugnsfast form. Lägg i laxen och häll lite mer olivolja över. Salta och peppra. Laga i ugnen i ca 15 minuter, tills fisken är genomstekt.
Under tiden gör du såsen.
Häll crème fraichen i en skål. Pressa i vitlöksklyftan, dela limen på hälften och pressa ner halva i såsen. Strimla basilikan och rör ner. Salta och peppra. Smaka av och låt stå svalt till serveringen.
Lägg upp och servera gärna med några goda grönsaker. (Jag hade inga hemma just denna dagen.)
Så gottit …
Blev ju sugen nu hihi 🙂
Ha en härlig kväll i solen fina du!
/Kram
Enkelt och gott. Det gillar jag. Kram Anette
Vad gott det lät! ”Pinnar” den till senare 😉