Dagens bloggtips – använd listor

Det är tisdag och dags för dagens bloggtips. Idag vill jag tipsa om att använda listor ibland när du bloggar. Jag använder det mycket och tycker att det är ett smidigt och bra sätt att strukturera upp mina inlägg. Här är några saker du kan tänka på:

 1. Mellan 5 och 15 punkter funkar bäst. Fler än så är svårt att ta till sig och läsaren tröttnar lätt.

2. Ordna din lista logiskt, till exempel från sämsta till bästa (eller tvärt om), i alfabetisk ordning, kronologisk ordning eller steg-för-steg.

3. Listor är ett jättebra sätt att bjuda in läsarna till dialog. Om man slutar med en fråga, till exempel ”Är det något du saknar på listan?” så får läsaren tänka till och känner att inlägget riktar sig till henne/honom.

4. Tänk på att en onumrerad lista ibland kan vara svår att följa. Det är också lättare att få med allt om du numrerar. Om till exempel du skriver ett inlägg med tio anledningar till att blogga med WordPress så vill läsarna se tio tydliga anledningar.

5. Om du har mycket du vill skriva om varje punkt kan du dela upp listan i flera inlägg och skriva en serie. Till exempel ”Mina 5 skönhetsfavoriter”, där du skriver ett inlägg om varje produkt.

Detta var mina bästa tips för att använda listor i blogginlägg. Brukar du använda dig av listor när du bloggar?

Annons

En reaktion på ”Dagens bloggtips – använd listor

 1. PaulaHelenas💕 skriver:

  Godmorgon!
  Jo, lbland så använder jag listor….just nu hinner jag inte! Men det blir nog lite tidsinställda ett par dagar nu. Ska tidsinställa några ikväll.
  Nu ska jag börja fundera på vad jag ska sätta på mej. Vi har -7 grader nu..brr…
  Ha en bra onsdag
  Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s