En hand-update

Förra onsdagen var det äntligen dags för mitt besök på Universitetssjukhuset i Linköping. De skulle lämna en second opinion på mina värkande händer.

Besöket tog ca 40 minuter och jag fick träffa både en handkirurg och en sjukgymnast. Kirurgen kändes påläst om min historia och kunde efter att ha klämt och känt lite samt ställt lite frågor konstatera att jag hade påverkan på de tre stora nerverna i armen. Hon beställde en MR-röntgen av min nacke för att konstatera att felet inte ligger där. Hon ska dessutom beställa kopior på resultatet av min nervledningsundersökning jag gjorde i våras och se om den eventuellt behöver göras om. Sedan ska jag på återbesök och då bestämmer vi hur vi går vidare.

Av sjukgymnasten fick jag tips på saker jag ska och inte ska göra för att slippa få ont och dessutom fick jag med mig en ny ortros för armbågen.

Läkaren tyckte också att jag skulle ringa upp min vårdcentral för att de skulle utreda om det finns reumatism med i bilden. Mina smärtor i händerna kunde bero på det. Så nu ska jag försöka få dem att ta nya prover och köra igång med en utredning. Läkaren beställde en handröntgen för att få processen att gå lite fortare.

Som ni kanske förstår så var jag väldigt lättad när jag åkte därifrån för nu känns det äntligen som att det händer något.

Annons

3 reaktioner på ”En hand-update

 1. ullie skriver:

  Idag har vi nog liknade nagelack hi hi . ja men usch vännen tur något händer då känns det åtminstone bättre på det.

  nu läggdax har må så gott i morg söndag hoppass du hinner njuta av ledigheten kram

 2. PaulaHelenas💕 skriver:

  Godmorgon!
  Bra att det blir utrett nu 🙂
  Jag har ju reumatism i händerna, tårna,knäna samt höften. Kan nästan säga att det finns i alla leder. Man lär sej leva med det. Idag har jag ont 😦
  Vi har fått snö!Lite , men ändå 🙂
  Ha en bra söndag

  Kram ❤

 3. kos2010e skriver:

  Ja jag vet att det är jobbigt håller på med min axel just nu, har gått genom 2 op i händerna där nerver satt i kläm, hoppas det löser sig för dig fina Anna önskar dig en fin lucia o en fin 3 advent kram

  Evas blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s