Årets första filmtips

I förra veckan såg jag en otroligt mysig och bra film, nämligen Laxfiske i Jemen (Salmon Fishing in The Yemen). Det är en romantisk komedi regisserad av Lasse Hallström det är många bra skådespelare med, bland andra Ewan McGregor, Emily Blunt, Amr Waked och Kristin Scott Thomas.

Handling:
Alfred Jones är fiskeriexperten som lever sitt liv i tyst frustration. Hans karriärinriktade hustru ignorerar honom mest och på jobbet måste han stå ut med en slavdrivare till chef. En dag kontaktas de brittiska experterna av en stenrik shejk som vill plantera in lax i Jemens flodbäddar. Den brittiska regeringen utser Alfred som projektledare och det blir en utmaning som förändrar hela hans liv.

SFIY_SF_06990

Detta är enligt mig Lasse Hallströms roligaste och vackraste film på länge och en riktig feel-good film! Att det dessutom döljer sig en politisk satir mellan raderna gör inte filmen sämre. Den finns på Netflix.

Annons

4 reaktioner på ”Årets första filmtips

  1. idahjortsten skriver:

    Jag och min man tittade på filmen nu ikväll. Såg tipset här i din blogg och tyckte det lät som en film som vi båda skulle uppskatta. Vi tyckte båda två att det helt klart var en sevärd film. Tack för tipset! Själv tipsar jag ju mest om barnfilmer/serier i min egen blogg. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s