Potatis- och purjolökssoppa

I förra veckan gjorde vi en väldigt krämig och god potatis- och purjolökssoppa. Den uppskattades av alla i familjen, stora som små. Till soppan hade vi makens nybakta frallor. Jag uppskattar när vardagsmaten inte bara är god utan dessutom går fort att laga och det här är en sådan rätt. Dessutom så är den ju billig!

Ingredienser:
6-7  potatisar
1 purjolök
1 gul lök
1 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1 ½ dl grädde
2 ½ dl mjölk
salt
Peppar

Ansa och skiva purjolöken, hacka löken. Skala potatisen och skär den i 1-2 cm stora tärningar.
Fräs purjolöken och löken mjuka i olivolja i en kastrull och tillsätt potatisen. Häll i vatten, buljongtärningar och potatis. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
Tillsätt grädde och mjölk. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Värm soppan och smaksätt med salt och peppar.

Ursprungsreceptet hittade jag hos Bambi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s