Organisera dina bloggidéer

Jag får idéer till nya blogginlägg mest hela tiden. Minst en gång om dagen tänker jag att ”detta måste jag blogga om”. För att inte riskera att glömma mina tankar brukar jag göra så här:

1. Jag har alltid en anteckningsbok med mig där jag skriver ner idéer jag får. Det kan vara ett ord eller en mening. Det går lika bra med antecknings-appen i telefonen eller någon annan app som t ex Evernote om man föredrar det. Jag har dessutom en mapp med min bloggplanering och däri har jag en särskild lista där jag för upp idéer som jag får när jag sitter och jobbar med bloggen.

2. Om det inte blir så att jag skriver blogginlägget direkt följer jag upp med en mer utförlig planering  så att jag inte glömmer bort vad tankarna kring själva inlägget är. För detta ändamål har jag gjort en särskild mall.

3. Själva inlägget skriver jag när jag har tid och inspiration och publicerar sedan när det passar. Om det är tänkt för en viss dag (t ex en veckodag eller en högtid) så skriver jag in i min bloggkalender eller schemalägger det direkt.

Detta är ett sätt för mig att spara tid i mitt bloggande och att inte bli stående utan att ha något inlägg att publicera när jag kanske har ont om tid eller inte har möjlighet att sitta vid datorn.

Bloggar du alltid direkt för stunden eller hur gör du för att samla dina idéer?

Annons

7 reaktioner på ”Organisera dina bloggidéer

 1. Days by Johanna skriver:

  Ett sånt block borde man ha =)

  Ja var inne på accent i stan, men kände mig mest i vägen där. Leta liten stund själv, sen kom säljaren och jag berätta vad jag sökte och då sa hon vi har typ inga såna alls… så då gick jag, kändes mest som hon tyckte jag var jobbig istället för vilja sälja något.

  Ja ullared har massor, men har ingen resa dit planerad 😦

 2. ullie skriver:

  åh känns som lite panik som hon kommer närmre hela tiden suck
  hoppas det går vägen tusen tack vännen ❤

  himla bra med såna där anteckningar. i bland får man idee torka.
  kram fina du

 3. starbys skriver:

  Jag har faktiskt skrivit ett inlägg om hur jag gör men inlägget är inte publicerat än. Det är verkligen smart att anteckna sina idéer! Kram

 4. Jeanette Thomsen skriver:

  Jättebra tips. Då jag vill satsa mer på min blogg nu, så behöver jag försöka planera mitt bloggande bättre. Nu blir det mer spontant, förutom att jag har bestämt vissa dagar då jag ska publicera vissa inlägg som är temainlägg som är återkommande.
  Har en kalender som jag började med, men när dottern föddes så kom jag av mig. Men ska återuppta det och skriva ner och planera för det sparar ju en del tid som sagt 🙂

  http://nouw.com/fruthomsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s