Fylld bergis

I lördags gjorde vi fylld bergis till middag. Det är en slags variant på varma mackor och det går snabbt och smidigt att göra. Dessutom är det riktigt gott! Så här gör man:

Ingredienser:
1 bergis
1 gul lök
1 röd paprika
6 färska champinjoner
1 burk majs
man kan också ha i strimlad skinka, kassler eller bacon
1 msk smör/margarin
1 burk creme fraiche paprika/chili
riven ost efter behag

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka löken och paprikan, skiva champinjonerna och häll av majsen.
Stek först löken och svampen i smöret tills löken blivit mjuk, lägg sedan i resten av grönsakerna och ev skinka.
När allt blivit mjukt, tillsätt creme fraichen och låt det bli varmt.
Lägg bergisen på en plåt med bakplåtspapper på. Skär den i skivor, men inte hela vägen ner. Man kan också skära en extra gång längs med brödet så man får ner mer fyllning.Vik sedan ut skivorna och lägg den varma fyllningen emellan.
Toppa med riven ost efter önskemål och gratinera sedan i ugnen tills osten fått färg.

Om man vill kan man ha en sallad till eller variera fyllningen med nästan vad som helst. Detta räcker till ca tre-fyra vuxna beroende på hur hungrig man är.

En reaktion på ”Fylld bergis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s