Torsk i ugn med tomat och purjolök

Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Detta var min barndomsfavorit när det gäller fiskrätter. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag!

Ingredienser:

  • 400 g torsk (ett paket)
  • salt
  • citronpeppar
  • 1/2 purjolök
  • 2 tomater
  • 1 liten knippa dill (eller fryst)
  • smör
  • 2,5 dl matlagningsgrädde

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar.
  • Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Hacka dillen.
  • Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör.
  • Ställ in i ugnen tills smöret har smält, ta sedan ut formen och häll över grädden innan du ställer in den igen.
  • Tillaga mitt i ugnen i 15-20 min tills fisken är färdig.
  • Servera med till exempel kokt potatis eller ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s