Den danska älskarinnan

Jag har fått förmånen att få läsa och recensera Den Danska älskarinnan av Göran Magnusson.

Handling:
Tjänstemannen Erik Hammarström som är skild sedan några år, tar efter pappans dramatiska död över föräldragården Källetorp. Han hyr ut torpet på gården till en familj från Köpenhamn, vilket blir inledningen på en dramatisk sommar där kärlek och otrohet bryter nya fåror i de steniga smålandsåkrarna. Vi får följa passion och dramatik med starka personligheter från vitt skilda miljöer som driver den spännande historien framåt mot oväntade upplösningar.

Den danska älskarinnan är en relationsroman där lantbrukarlivet i Småland och det febriga arbetet på en reklambyrå i Köpenhamn tecknar en realistisk bakgrund till en historia där otillåten åtrå kämpar mot samveten. Där också vänskap slår rot och utvecklas på den kargaste av platser. Vi får rika miljöbeskrivningar, fängslande personporträtt och en berättelse om livets ytterkanter. Ytterligheter som berövar oss livet, men som också kan skänka det omätbart stora i tillvaron.

Jag tycker:
Denna debutbok faller verkligen mig i smaken! Man slungas mellan olika miljöer och händelser och det blir aldrig tråkigt. Författaren beskriver platserna och personerna så väl att man med lätthet lever sig in i historien.

Det är härligt och uppfriskande med en relationsroman skriven av en man. Det handlar om relationer mellan kollegor, bröder, män och kvinnor men också mellan nationaliteter.

Extra roligt tycker jag att det är att den utspelar sig inte långt från mina trakter och delvis i den myndighetsvärld som jag är van att jobba med. Det blir hög igenkänningsfaktor och ett extra plus i kanten. Nu väntar jag ivrigt på nästa bok om Erik Hammarström!

Mitt betyg blir   ☕️ ☕️ ☕️ ☕️ av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. De varma beskrivningarna av miljön och personerna i boken.
2. Att den ger mig hög igenkänningsfaktor.
3. Att det är en relationsroman skriven av en man.

Fakta:
Förlag: Hoi
Antal sidor: 233
Utgivningsår: 2016

 Finns att köpa hos Bokus eller Adlibris

Tack till Hoi förlag för recensionsexemplaret!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s