Jul i stora skogen

Under december läste jag denna underbara adventsbok för mina små och vill gärna tipsa er inför nästa jul.

Handling:
Det är 1 december, den månad då barnen räknar dagarna till julafton. Men det vet inte Vrese, den ilskna gamla gårdstomten, eller Nina och Kain, kaninbarnen, som bor med sin talrika släkt i Stora Skogen. Än mindre vet de att de för första gången ska fira en underbar jul eller att tomten ska komma. Detta är en alldeles, alldeles underbar julsaga i 25 avsnitt, som kan läsas varje decemberdag.
Ulf Stark har förenat klassisk komedi med saga och drama och skapat en berättelse alla måste ta till sitt hjärta. Almaprisnominerade Eva Eriksson har skapat ett hundratal ljuvligt fina färgbilder av världsklass. Boken är ett av Ulf Starks och Eva Erikssons mest glädjebringande och stämningsfulla verk.

Jag tycker:
Detta är en mysig saga att läsa för de mindre barnen i juletid. Boken är full av vackra bilder och sagan är riktigt söt och bygger upp stämningen väl inför julen. Den passade bra för 4-åringen men 5-åringen tyckte att det var för korta kapitel. Boken är full av härliga karaktärer, som tomten Vrese (som inte är så vresig egentligen) och alla kaniner.

Mitt betyg blir   ☕ ☕ ☕ ☕☕ av 5 möjliga, mestadels på grund av stämningen och illustrationerna i boken!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Att den är uppbyggd som en adventskalender.
2. De fantastiska illustrationerna.
3. Karaktärerna, speciellt Vrese.

Fakta:
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 101
Utgivningsår: 2012

 Finns att köpa hos Bokus eller Adlibris

Annons

En reaktion på ”Jul i stora skogen

  1. ullie skriver:

    heeej vänne hoppas att du har det ok .
    säger jag ska in o skriva sen glömde ja förlåt.
    ja har tänkt på nu i sommar att göra en lite rabatt med stenar i o tänkte då på dej som jag kom på att du gjorde i ert nybyggda hus ni byggde där på slänten. ::D jodå ja har minne fniss .. Men alltså vet du något bäst ställe på i falla man ska köpa stenar o så alltså inget stort land som din slänt men ändå tycker det verkar dyrt när ja läst om det o så ska man ha en slags markduk har ja för mej oxå ? mot ogräs eller nåt? ja lite tankar så här mitt i vintern när snö vräker ner här utanför men ja ja något kul sommrigt att tänka på . kramar fina du

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s