App-tips

barnapp

Jag har fått testa en app som heter BarnAppen (skapad av svenska företaget Careful Applications). Detta är en app som ska hjälpa föräldrar att dokumentera utvecklingen hos sina barn – lite som den personliga hälsojournal man får på BVC (i alla fall i mitt landsting).

Man registrerar in barnets vikt, längd, huvudmått och vaccinationer. Alla mätvärden man matar in går att se dels i tabellform, dels som en utvecklingskurva över tiden. Datum för vaccinationer skrivs in på en egen sida. Dessutom kan man bocka av och lägga in datum för olika utvecklingssteg, som när barnet kan vända sig på mage eller kan använda pincettgreppet.

Vad som är väldigt bra är att man kan skriva in flera barn och sedan enkelt växla mellan de olika barnen oavsett var i appen man är. Man kan dessutom registrera in värden i efterhand. Så jag har lagt in både lillprinsen och lilla prinsessans värden och kan lätt se bakåt likaväl som uppdatera nuläget.

barnapp2

En liten nackdel är att man bara kan registrera vaccinationer som ingår i vaccinationsprogrammet. Vi har t ex valt till att vaccinera våra barn mot Hepatit, men det kan man inte ange någonstans. Kanske något att tänka på i framtiden för utvecklarna?

Det är en app som än så länge bara finns för iPhone och den kostar 15 kronor.

Annons

3 reaktioner på ”App-tips

  1. Christian skriver:

    Hej Anna!

    Vad roligt att du tycker om den och skriver om den här. Vi kommer att lansera en ny version av BarnAppen snart där du kan checka av vaccination mot Hepatit B.

    Trevlig helg
    Christian @ BarnAppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s